Hoe bereken je het ideale formaat van een VELUX dakvenster?Je wil je oude VELUX dakvenster vernieuwen

Indien je al VELUX dakvenster hebt, kan je je dakvenster vervangen door een nieuwe VELUX van hetzelfde buitenformaat of van een ander formaat. Kies je om het buitenformaat te behouden, dan kan de vervanging plaatsvinden met behoud van je binnenafwerking. Schrijf je huidige dakvenstercode op en kies voor 'vervanging van uw oud VELUX dakvenster". Bij aanpassing van het formaat kies je best voor een grotere maat. Zorg dat je hierbij ook steeds extra dakpannen of leien hebt, aangezien deze op een andere maat moeten worden afgeslepen.


Je wil nieuwe VELUX dakvensters laten plaatsen

Zie je de bomen door het bos niet meer bij het kiezen uit de lange lijst VELUX formaten? Hou dan volgende regel in je hoofd: Meet de bewoonbare oppervlakte van de kamer (tel hierbij enkel de ruimte waar je kan rechtop staan). Neem dan 12% van het gemeten oppervlak. Zo kom je de ideale glasmaat van je VELUX dakvensters uit. Bij grotere ruimtes kan het nodig zijn om meer dan 1 VELUX dakvenster te plaatsen.


VELUX calculator lichtoppervlakteBen je nog niet zeker van je beslissing, dan kan je beroep doen op onze VELUX experten die op aanvraag jouw persoonlijke situatie helpen analyseren en een oplossing op maat aanbieden. Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan via het livechat kanaal op de webpagina van de VELUX calculator en telefonisch op het GRATIS nummer 0800-80 888.


Maak een afspraak met een adviseur aan huis


Ook interessante artikels:


Bereken je GRATIS Offerte
met onze online VELUX configurator

Hulp nodig bij het configureren? Bel gratis 0800 80 888  of  Live Chat

Deel deze pagina op

Inhoud wordt geladen...